Tegenwoordig worden huizen steeds beter geïsoleerd. Dat is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Er bestaat echter 1 groot nadeel aan te goed isoleren en dat is de verminderde luchtcirculatie in uw woning. Goede ventilatie en aanvoer van verse lucht van buiten en afvoer van ‘vervuilde’ lucht (door koken, roken, stoken, douchen, etc.) naar buiten is belangrijk voor het behoud van een gezond leefklimaat.

Daarom biedt Westerveld Installatietechniek u een keur aan luchtbehandelinginstallaties met elk hun eigen specifieke toepassing. De meeste toepassingsvormen leggen we hierna kort aan u uit. Voor een toepassing op maat kunt u het beste een afspraak met ons maken voor een gratis advies.

Mechanische afzuiging

Een mechanisch afzuigsysteem voert de lucht actief het huis uit. De hoeveelheid lucht die wordt afgevoerd, is te regelen met een regelknop. De luchttoevoer verloopt bij mechanische afzuiging passief via ventilatieroosters of klepramen die in verbinding staan met de buitenlucht. Het is heel belangrijk dat dergelijke roosters aanwezig zijn, omdat ander de kans op onderdruk aanwezig is. Bij onderdruk in huis kan het schadelijke radongas dat in bouwmateriaal en de kruipruimte zit vrijkomen.

Om dit te voorkomen maakt u het beste een afspraak met onze service monteurs, die uw mechanische afzuigsysteem jaarlijks controleren en onderhouden. Eventuele geluidsoverlast van uw afzuigsysteem wordt daarmee ook tegengegaan.

Keuken- en badkamerventilatoren

De meest gebruikte toepassing van een mechanisch afzuigsysteem is voor de keuken en de badkamer. Westerveld Installatietechniek heeft hiervoor speciale ventilatormotoren die via luchtkanalen en ventilatieroosters lucht wegzuigen uit de keuken, de badkamer en het toilet. Een regelknop met twee of drie standen regelt de hoeveelheid lucht die het mechanische ventilatiesysteem afzuigt.

WTW systemen

Goed ventileren is dus belangrijk, maar kost ook veel energie. Het principe van warmteterugwinning kan dit energieverbruik drastisch verlagen. Door het overdragen van warmte aan de verse, binnenkomende buitenlucht wordt met een minimum aan energie een goede ventilatie gegarandeerd.

Hoe werkt het warmteterugwinning systeem

Ventilatie zorgt voor verversing van de binnenlucht. Vuile en vochtige lucht uit badkamer, keuken en toilet wordt afgevoerd. De warmte uit deze vervuilde lucht wordt hergebruikt voor het verwarmen van eenzelfde hoeveelheid binnenkomende schone buitenlucht. Deze verwarmde buitenlucht wordt gefilterd en daarna toegevoerd naar woonkamer en slaapkamers. Het ventilatieproces vormt zo een perfecte balans. De toepassing van het wtw-systeem zorgt voor een optimaal rendement waarbij tot maar liefst 95% van de warmte kan worden behouden, voor slechts 10% van de traditionele ventilatiekosten.

Neem contact met ons op voor meer informatie.